Táblakirály

Tarol az új Kindle Fire HD

Az Apple újdonságának bemutatását megelőzően kerültek a nyilvánosság elé a Kindle Fire új készülékei, melyek megjelenésével az első genárációsak gyártása leáll, s ha ezek után szeretne hozzájutni e típushoz, azt már csak másodkézből teheti majd meg. Nem úgy, mint a Kindle Fire HD-hez, mely minden várakozást felülmúlt – többek közt az árát tekintve is

Az Egyesült államokban a táblagépek piacán az Amazon készüléke közel húsz százalékos részesedéssel bír, ám az új típusok ( ugyanis kettővel is előrukkoltak, + egy könyvolvasóval is ) , még azok számára is elérhetővé válnak, akik eddig nem döntöttek a táblagépek mellett. Nem csak ára, hanem tudása miatt is igen nagy népszerűségre számíthat a Kindle Fire HD, melyet kétféle kijelző típussal és felbontással gyártottak.  A 8.9 ’’ – os változat 1920X1200-as felbontásával igen magas minőségűnek számít, főleg, ha 8,8 mmvékonysággal, és 567 grammal büszkélkedhet.

A várakozásoknak megfelelően a kijelző egyedülálló technológiával kezelt, s a polarizációs eljárásnak köszönhetően kevésbé tükröződik – ez pedig bevallhatjuk, igencsak a készülék mellett szóló érv. Nem csak sztereó hangszóró, előlapi kamera található meg esetében, hanem dual-band Wifi is, amely szintén újdonságnak számít. A 16, 32 és 64 Gigabájtos Kindle Fire készülékeket november 20-tól lesz lehetőségünk beszerezni, a legkisebbet 299 dolláros áron.

A Kindle másik újdonsága kisebb, 7’’-os, felbontását tekintve 1208*800 -as, s az előzetes becslések szerint ez nevezhető majd a Google Nexus 7 méltó ellenfelének. Természetesen a vélemények erről is megoszlanak, hiszen vannak, akik úgy gondolják, hogy a Nexus mégiscsak könnyebb, és rendelkezik GPS-el is, amivel egyelőre még a legújabb Kindle nem. A Kindle Fire HD Magyarországon nem fog forgalomba kerülni, de ha semmiképpen se szeretne lemondani róla, az Amazonon keresztül természetesen megrendelheti, amint elérhetővé válnak azok. S bár tény, hogy az első Kindle Fire már lekerült a gyártósorokról, ám ennek egy javított, és megdöbbentően olcsó változata mégis elérhető a fanatikusok számára. Az eredeti árnál ötven dollárral kevesebb összegért megvásárolható, csak Kindle SD-nek keresztelt készülék régebbi társánál jóval gyorsabb, és akkumulátorát is tovább fejlesztették.

Az Amazon azok számára is kedvez, akik nem szeretnének lemondani kedvenc olvasmányaikról a nap egyetlen percében sem, hiszen piacra dobta az Amazon Kindle Paperwhite-ot, amely a még teljesebb élmény érdekében valóban olyan papír-szerű érzetet kelt, mintha kedvenc könyvünket lapozgatnánk. Hozzátéve persze azt a kényelmet, hogy nem kell mindenhová magunkkal cipelnünk a néha súlyos darabokat, s akár több száz tárolásárais lehetőségünk van egyetlen apró készüléken.

Az Amazon Kindle Paperwhite mindössze 8,1 mm-es vastagságával, sokkal jobb kezelési lehetőséggel és akár nyolc hétig is üzemelő akkumulátorral valóban olyan újdonságnak számít, amire az e-book rajongók már régóta várhattak. Az alapmodell Wifi-vel ellátott, de a 3G-s változat is elérhető, természetesen némi többletköltségért. A Kindle Fire HD-hez hasonlóan pedig a reklámok eltávolításáért külön összeget kell fizetnünk. Az október elsejétől kapható készülékhez kapcsolódóan azonban fontos információ, hogy megjelenésével együtt az alap könyvolvasó ára valóban nagyon alacsony, 69 dollárra csökkent.

Az Amazon vezérigazgatója szerint a Kindle Fire HD annak is köszönheti majd népszerűségét a jövőben, hogy a vásárlók már nem elégednek meg egy egyszerű táblagéppel, hanem szeretnék olyan lehetőségek mellett letenni voksukat, mely egyszerre kínál számukra egyebeket is. Az Amazon pedig a megvásárolható sok millió filmmel, zenével, koncertfelvétellel és e-book-al pontosan ezt teszi. S bár a korábbiakban volt arról szó többször, hogy az olcsó táblagép árak valószínűleg a gyártás szintjén veszteségesek a cég számára, de amint ezt a hozzá kapcsolódó tartalmak értékesítésével összevetjük, máris látható, hogy bizony szép bevételt könyvelhet el így magának az Amazon.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

tablakiraly.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com.