Táblakirály

Táblagép karácsonyra – na de melyiket válasszuk?

A 2012-es év eddigi adatai szerint az összes eladott táblagép száma valahol 120  millió darab körül mozog, ami minden eddiginél nagyobb szám. Az nem kétséges, hogy a karácsony közeledtével további növekedésre számíthatunk, hiszen már tavaly is az egész éves forgalom dupláját adták el az év utolsó két hónapjában. Várhatóan idén is hasonló adatokra számíthatunk, pláne, ha figyelembe vesszük a piacon jelen levő számos típust, és az általuk kínált lehetőségeket. 

Jogosan merül fel azonban a kérdés, hogy mi alapján választunk az egyes gyártók táblagépei közül, melyek azok a legfontosabb jellemvonások, amelyek szerepet játszanak abban, hogy melyik típus mellett tesszük le végül voksunkat.  Az akkumulátor strapabírása, és a készülék javíthatósága bizony olyan ismérvek, amelyek a környezettudatos vásárló számára nem elhanyagolható szempontok. Ezek mellett természetesen a táblagép funkciói, felhasználhatóságának sokrétűsége is rendkívül lényegesek, hiszen egy nagyobb tudású géppel akár többféle műszaki kütyü által kínáltakat is helyettesíthetünk.

Az Apple újdonságának magas minőségéhez kétség nem férhet, és a piacon nem véletlen, hogy vezető szerepet tölt be, ám az ipari ragasztó használatával elért vékonyság miatt alkatrészeihez javítás szempontjából szinte lehetetlen hozzáférni. A Microsoft Surface beépített billentyűzetéről eltérőek a vélemények, és bár sokan kényelmesnek találják azt, arról azonban nem feledkezhetünk meg, hogy a Microsoft készülékének akkumulátora csupán nyolc óráig bírja. 

A sokak kedvencének számító Google Nexus 7 hiányossága talán csak a hátoldali kamera hiánya, de ettől eltekintve mérettől függetlenül egy igen hasznos és sokoldalú táblagép mellett teszi le voksát, aki ezt választja. Hasonlóan kedvelt az Amazon újdonsága, a Kindle Fire HD, amely minőségéhez szintén nem férhet kétség. Az Amazon háttérszolgáltatásaival kiegészítve valóban olyan termékhez juthatunk, amely komplex élményt biztosít számunkra mind a filmnézés, mind a zenehallgatás, vagy az e-book olvasás terén.

Az utóbb felsoroltak esetében könnyebb a szétszerelés, és ezáltal a javítás is, mint az Apple termékeinél, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy a piacvezető cég bármit is veszítene népszerűségéből ennek folytán. Mielőtt a karácsonyi ajándéknak szánt táblagépet kiválasztja, tájékozódjon a szaküzletekben, webáruházakban, hiszen egy jó választással akár több ezer forintot is megspórolhat! 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

tablakiraly.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com.