Táblakirály

Sony Tablet S

A tavalyi ősz folyamán a Sony által bemutatott két táblagépük sokaknak okozott pozitív csalódást. Ekkorra ugyanis a tabletek piaca valamilyen szinten kiforrottnak volt nevezhető, tele a keleti csodákkal, iPadekkel, és a Samsungtól jól megismert gépekkel. Ebbe a mezőnybe kellett a japán gyártónak valamilyen úton-módon befurakodnia újonnan belépőként. Mindezt szinte csak egyetlen módon lehet, mégpedig ha valami kiemelkedő újdonságot tud felmutatni.

Ebből az apropóból került bemutatásra a két kijelzővel felszerelt Sony Tablet P, valamint az egyszerűbb kialakítású Tablet S. Az utóbbi esetében szerettek volna nyilvánvalóan szélesebb rétegeket elérni, hiszen az úgymond hagyományosabb kialakítás eladhatóbb sokszor. Ehhez azonban nem elegendő az, hogy szépen néz ki egy ilyen eszköz, erre persze a Sony emberei is gondoltak, meglehetősen sokat is, hiszen semmi okunk nem lehet a panaszra, ha átfutjuk a burkolat alatt rejlő értékeit.

Sony Tablet S

  • NVIDIA Tegra 2-tes, két magos, magonként 1Ghz-es processzor
  • 1GB RAM
  • 16GB/32GB-os belső memória
  • Bluetooth, Wi-Fi, IR modulok
  • Android 4.0 operációs rendszer
  • 9,4”-os, 1280×800 pixeles felbontású, akár 10 ujjat egyszerre is érzékelő kapacitív kijelző
  • 5MP-es hátlapi kamera, VGA előlapi kamera
  • memóriakártya-foglalat
  • 5000mAh-ás akkumulátor

 

A kézzelfogható dolgokon túl a szoftveres tulajdonságokra is fordítottak kellő figyelmet a fejlesztők. Például a kijelző kezelését is kényelmesebbé tették, a Sony saját elektronikus, videó-, és zeneboltját is elérhetjük róla, valamint a Playstation minősítésből kifolyólag pedig minőségibb játékokat érhetünk el.

Sony Tablet
Tudni kell azonban, hogy néhány hete kiderült, hogy a Sony készül egy vérfrissítéssel, amelyben már NVIDIA Tegra3, 3 magos processzor, emellett 8, és 1 Mpixeles kamerák vannak. Külső jegyekben annyi változást vehetünk észre, hogy a frissebb generációs gép vékonyabb, és könnyebb lett.

Sony tablet oldalról

Az őt bemutató videóban is láthatjuk, hogy mennyire hasonlít egy összehajtott papírlapra, amit a fényképek csak még inkább megerősíteni tudnak. Ennek egyébként elvileg az a funkciója, mármint hogy az egyik oldala valamivel vaskosabb, hogy a fogást könnyítse meg azzal, hogy egyik kezünkkel nagyobb felületbe tudunk „kapaszkodni”. Ebben egyébként van is ráció, ráadásul egészen jól is néz ki.

 
Végül, de nem utolsó sorban az árak mind a két generáció esetében $300-500 között mozog.

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

tablakiraly.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com.