Táblakirály

Mindent az iPad tokokról

Miként a készülékek terén is folyamatos a fejlődés, és az Apple újabb és újabb darabokkal örvendezteti meg a felhasználókat időről-időre, úgy az iPhon-okhoz és iPad-okhoz  tartozó kiegészítők és tokok is állandó fejlődésben vannak, hogy megfeleljenek a feléjük irányuló elvárásoknak.

A sokszor cseppet sem olcsó iPad megvásárlása után természetes igény, hogy szeretnénk, ha sokáig szolgálná kényelmünket, munkánkat, vagy éppen kikapcsolódásunk perceit. Miután végre magunkévá tettük a kiszemelt darabot, arra is érdemes odafigyelnünk, hogy megfelelően óvjuk azt. Ehhez számos hasznos kiegészítőt vásárolhatunk meg akár a szaküzletekben, akár a webáruházakban. Természetesen a választék eltérő, mind ár, mind minőség tekintetében. 

A kijelző védelmét  legegyszerűbben kijelzővédő fólia felragasztásával oldhatjuk meg, de nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy lássuk, ez jóval kevesebb védelmet biztosít, mint egy tok. Ez utóbbinak számos típusa kapható, így anyagi lehetőségeinktől függően dönthetünk a szilikon, a kemény műanyag, a velúr, nejlon, neoprén, műbőr és akár bőr tokok mellett is. A pénztárcán kívül természetesen az is döntő szempont lehet, hogy milyen területen mozgunk. Az üzleti életben nem feltétlenül a leopárdmintás változat fogja leginkább előmenetelünket szolgálni.

Az Apple cégről jól tudjuk, hogy a kiegészítők gyártását általában más cégekre bízza, de az iPad megjelenésekor kijött az Smart Cover-rel, ami kifejezetten az iPad felületének megfelelően kialakított, és hála a Sleep mode-nak, amikor felnyitjuk azt, készülékünk automatikusan aktív üzemmódba kapcsol. A fejlesztők hamar rájöttek a kizárólag a kijelzőt védő tok hiányosságaira, és hamarosan kiegészült ez hátlappal is, mely azóta is az Apple Smart Case névre hallgat.

A széles kínálat előtt állva jogosan merülhet fel a kérdés, vajon mi alapján is döntsünk, amikor letesszük voksunk valamelyik típus mellett. Álljon itt egy kis összefoglaló arról, mely anyagot kiknek javasolják a gyártók, illetve a tapasztalatok alapján mely korosztály és réteg vásárolja azokat.

A szilikon tokok elsősorban a fiatalabb korosztály körében kedveltek, és változatos szín-, és mintavilággal kaphatóak, bár tény, hogy ezek nyújtják a legkevesebb védelmet a sérülésekkel szemben. Nem úgy, mint a következő minőségi kategóriát jelentő kemény műanyag tokok, melyek esetében azonban számolnunk kell azzal, hogy a kijelző kevesebb védelemben részesül. A problémára köztes megoldást jelenet a körültekintő használat, és a védőfólia beszerzése. Hasonlóak a hydrocarbon-polimer tokok, ám hála rugalmas anyaguknak, ha esetleg kicsúszna kezünkből, hatékonyabb, mint a keményebb anyagból levő társai. Ha biztosak vagyunk abban, hogy használat során vigyázunk kedvencünkre, akkor tökéletesen megfelel számukra a neoprén tok is, melyet azonban bebújtatós jellegénél fogva el szoktunk távolítani használatkor. Ez előzőekben említetteknél a velúr, és műbőr alapanyagú fix tokok némileg finomabb választásnak bizonyulnak, de sokan panaszkodnak a műbőr anyagra, mely nem minden esetben bírja a strapát, a varratok, valamint felülete is könnyebben sérülhetnek. 

Amennyiben igazán minőségi védelemre vágyunk az iPad számára, úgy a bőr tokok a legideálisabbak számunkra. Nem csak az alapanyag időtállósága az, amiért érdemes e mellett döntenünk, hanem azért is, mert legyen szó bármilyen alkalomról, üzleti ebédről, munkahelyi megjelenésről, vagy akár magánéletről, a bőrtokkal igen nehéz stílus terén mellényúlni. Két fajtája közül válogathatunk, és belegondolva, a bebújtatós változat helyett a könyv alakú, úgynevezett Folio iPad tok a lehető legjobb választás. Készülékünk használat során is benne marad, ez nem gátol semmilyen funkciójában, és tökéletes védelmet biztosít számára mindenféle külső behatástól.

Természetesen egyéb kiegészítőkkel ellátott tok mellett is letehetjük voksunkat, ha pénztárcánk engedi, hiszen kétségtelen, hogy a beépített akkumulátorral rendelkező, vagy éppen a beépített billentyűzetes változat, mely bluetooth-on keresztül kapcsolódik az iPad-hoz, igencsak vonzó lehetőségnek bizonyul. A legfontosabb azonban talán az, hogy ha a munkánkat, vagy szabadidős elfoglaltságainkat segítő készüléket már beszereztük, akkor az alapvető odafigyelés mellett óvjuk külsejét a sérülésektől, hogy élettartamát meghosszabbíthassuk. Készülékünk a számtalan funkcióval, a rendelkezésre állás biztonságával és mindennapjaink megkönnyítésével mind a munka, mind a magánélet terén meghálálja az utolsó belefektetett forintot is.

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

tablakiraly.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com.