Táblakirály

Ipad 2

iPad 2 teszt

Ebben a cikkünkben az iPad 2-t mutatjuk be, ami egyben az iPadok második generációjának zászlóvivője, és egyben fő feladata hogy megvédje az Apple nyerő helyét a piacon. Az ellenfelek erősödése miatt lehet hogy nem marad meg az Apple 90%os részvéte a tablet piacon, de az új iPad2 jó esélyekkel indul a riválisok ellen, hiszen az Apple tudta hogy az iPad felturbózása, és napjaink elvárási szintjére emelése elég lesz egy jó tablet létrehozásához.

ipad2

Már akkor pozitív tesztek árasztották el róla az internete mikor meg sem jelent, hiszen elég volt ránézni a hivatalos specifikációra hogy rájöjjünk hogy ez egy nagyszerű tablet lesz, és az is biztos, hogy ha valaki szerette az iPad-ját, akkor az iPad2-t egyenesen imádni fogja.

Az új tablet külseje is meglepetéseket okoz, egy harmaddal vékonyabb elődjénél, és 15% -al könnyebb, azaz egyszerűbb lesz majd a kezünkben tartogatni hosszabb időn át. A váz továbbra is stabil alumínium marad, és még a tablet egyedüli gombja is változik, még finomabban lenyomható formát öltött a kellemes használat érdekében.

Hardver és szoftver:
Az iPad2 új A5-ös CPU-ja kétszer gyorsabb az elődjénél, az A4-nél, a tablet grafikai teljesítményei 9szeresére (!) nőtt. Az apple ezzel az újítással próbál betörni a handheld konzolok piacára, ahol eddig a Sony PSP-je a piacvezető. Az új belsőnek köszönhetően a böngészés sebessége is érezhetően megnőtt, az éppen futó alkalmazások között is könnyedén manőverezhetünk, hála az új verziójú Java Script-nek. A RAM mennyisége az elődhöz képest nem növekedett. A képernyő nem változott, az új fajta Retina kijelzőre valószínűleg még várnunk kell az Apple 3-ig.

A szoftver rész változásai főként az új iOS 4.3-ban nyilvánulnak meg, hiszen ez az elődhöz képest hatalmas lépésnek bizonyult a váltás, tabletünk gyorsabban és egyszerűbben kezelhető, a beépített gyári alkalmazások sem hagynak maguk mögött kívánni valót, videó-audió szerkesztő programot kapunk, az iMovie, valamint Garageband néven, melyekkel munkáinkat meg is oszthatjuk az érdeklődőkkel.

A gépünk hátuljába épített kamerával főként videózni tudunk majd kiemelkedő teljesítménnyel, hiszen 720p-s videókat is tudunk majd felvenni, és egyből szerkeszteni. A képek felbontása, nem kiemelkedő, kárpótlásul előlre is kapunk egy kamerát videochateléshez. A gép hátuljában található meg ez egyetlen hangszóró, ami kielégítő hangminőséget nyújt
majd. Gépünk akkumulátora körülbelül 10 óra folyamatos videó lejátszást bír, a beépített 25 Wh-ás lítium-polimer akkumulátornak köszönhetően.

Kinézet:
Az új iPad 2 tehát 7.31” széles és 9,50” magas, 0,34” a vastagsága, súlya pedig 601g. Újdonságnak számít a szériában kapható fehér szín is.

ipad 2

Modellek:

2 fajta modell áll a rendelkezésünkre, az alap modell, valamint egy Wi-Fi+3G-s modell, ezen belül választhatunk 16,32,64 GB-os tárhellyel rendelkező változatok közül. A 3G modell abban merül ki, hogy gépünk ugyanúgy tartalmaz beépített Wi-Fi elérési lehetőséget, viszont olyan jeleket használ amit a telefonunk is, így jóval több helyen képesek leszünk elérni az Internetet.

Technikai tudnivalók:

Mindkét típusban találhatunk beépített Wi-Fi-t, valamint Bluetooth 2.1-et EDR technológiával.
Az iPad 2 rendelkezik:

  • 9,7 inches érintőképernyővel
  • 1GHz-es kétmagos Apple A5 processzorral
  • Hátsó kamerával (HD videónál 720p, 30kép/sec, 5x digitális zoom)
  • Beépített 25W-os akkumulátorral (10 óra filmezés, Wi-Fi-zés, zenehallgatás)
  • Beépített mikrofonnal, hangszóróval, 3,5 mm-es sztereó jack fülhallgató kimenettel

iPad2

Különböző kiegészítőket is vásárolhatunk hozzá, legfontosabb talán a vezeték nélküli billentyűzet, VGA adapter ha monitorra, TV-re akarjuk kötni tabletünket, iPad 2 Dock, hogy helyet biztosítsunk tabletünknek a konyhaasztalon, valamelyik polcon, stb, Apple TV hogy a szobában mindenkivel megoszthassuk tabletünk tartalmát jó minőségben, Apple iPad connection kit, amivel elkészült képeinket egyből egy SD kártyán tárolhatjuk.

ipad2

Hazánkban most az apple store-ban 143 ezer forintos kezdő árért vehetünk egyet,
természetesen a végső ár nagyban függ a választott extrák mennyiségétől, de még így is
egészen jó árakat garantál nekünk az Apple.

Képek

ipad2 program ipad2 szín ipad ipad2 ipad 2
ipad2 képernyő ipad képernyő ipad védő ipadok ipad olvasás
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

tablakiraly.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com.