Táblakirály

Az iPad választás titkairól

Az iPad korunk azon terméke, melyet egyre többen tudnak magukénak, hiszen méreténél és tudásánál fogva nagy segítségünkre lehet mind a munka, mind a magánélet ügyinek intézésekor. A piacon gombamód szaporodnak a táblagépek, melyek típustól, márkától, és generációtól függően kínálják jobbnál-jobb szolgáltatásaikat. A laikus számára a hatalmas választék bizony átláthatatlannak is tűnhet, és bár kétségtelenül az a legfontosabb kérdés, amit tisztáznunk kell a választáskor, hogy tulajdonképpen mire is szeretnénk majd használni leendő iPad-unkat, ám még így is igen nehéz lehet a választás.

.

Az Apple termékei garantáltan azt a színvonalat nyújtják, melyet elvárunk a hasonló készülékektől, s az Androidos iPad-ok legyenek bármilyen minőségiek is, azt azért érdemes tudnia, hogy ha a böngészésnél, könyvolvasásnál, filmnézésnél, és néhány kapcsolódó funkción kívül jóval több igényünk mutatkozna, akkor érdemesebb a számítógépek és laptopok mellett döntenünk. Nem éri meg az iPad beszerzése, ha nem tudjuk teljes körűen kielégíteni vele igényeinket.

S hogy mitől is függ az iPad ára? A kijelző jellemzői mellett a processzor és a memória azok, amelyek döntően befolyásolják az árakat, hiszen ezektől függ, mit is bír majd készülékünk. Az 512 MB alatti memóriával rendelkező táblagépek vásárlását jobb tehát, ha elfelejtjük. Aki a processzorok terén nem szeretne elveszni az utasításkészlet és a mag szakszavak világában, annak annyit mindenképpen tudnia kell, hogy a Megahertz-ek és Gigahertzek minél magasabb számot mutatnak, annál jobb.

Táblagép lévén a kijelző az a fontos beviteli eszköz, amely döntően befolyásolja kényelmünket, és a használatot. A felbontás és az érintésérzékelés módja alapján érdemes meghoznunk döntésünket, de ha kényelmes megoldást keresünk, akkor minimum 8’’ , de inkább annál magasabb10’’-os méret javasolt. Ez utóbbi bár drágább, de a hosszú távú használat esetén kifizetődőbb a kényelmes használat miatt. A felbontás azért rendkívül fontos, mert a megjelenítés minősége függ tőle. Így a nagyság itt is döntő lehet, ám azzal jó, ha tisztában vagyunk, hogy a túl nagy felbontás gyorsabban leszívja majd az aksit. Természetesen iPad kiegészítőkkel ezen is könnyedén segíthetünk, például autós töltő beszerzésével. Az  1024*768 feletti felbontásra nem valószínű, hogy panaszunk lesz.

.

A kapacitív és a rezisztív nyomásérzékelési típusok előnyeiről és hátrányairól eltérőek a vélemények. Bár az utóbbi pontosabb használatot tesz lehetővé, és ennél fogva drágább is, mégis a tapasztalatok azt mutatják, hogy a kapacitív típus a strapabíróbb, még annak ellenére is, hogy csak ujjal tudjuk használni, s talán érzékenysége sem olyan jó mint a rezisztívé.

A beépített 3G modemen azért érdemes elgondolkodni, mert hazánkban gyakorlatilag még nem olyan jó a kiépítettség, hogy bárhol tudnánk használni ezzel az internetet. A hagyományosabb megoldások néha bizony jobbnak bizonyulnak.

USB port nélkül gyakorlatilag elképzelhetetlen számunkra bármilyen elektronikai kügyü használata, de egyes iPad típusoknál ez mégsem képezi az alapszolgáltatások részét. Hasonló a helyzet a GPS vevővel is, holott okostelefonjainkkal szinte minden gond nélkül használhatjuk a helymeghatározó rendszert.

Amennyiben táblagépet szeretnénk beszerezni, több lehetőség áll rendelkezésünkre. Fordulhatunk valamelyik mobil szolgáltatóhoz, ahol azonban számolnunk kell azzal, hogy csak előfizetői szerződés ellenében juthatunk elérhető áron hozzá az iPad-hoz. A másik lehetőség a webáruház, mely egyébként is jóval jutányosabb áron dolgozik jellegéből adódóan. Vásárolhatunk még kereskedőtől, de mivel ők is az interneten keresztül szerzik be termékeiket, így talán egyszerűbb és olcsóbb, ha mi magunk rendeljük meg a választott darabot.  Előre gondolkodás, tájékozódás, és némi szakmai rálátás azok, melyek biztosan jól jönnek az iPad választás során.

.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

tablakiraly.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com.