Táblakirály

Apple Ipad

Az utóbbi évek rohamos fejlődése a táblagépek területén az Apple 2010 eleji bemutatójával indult, amikor is a nagyközönség elé tárta az iPhone továbbfejlesztett változatát, az első generációs iPad-ot.  Az A4-es lapnál némileg kisebb készülék 768*1024-es felbontáshoz 20*15 centiméteres kijelző dukált, ami ugyebár jelentősen meghaladta az iPhone lehetőségeit.

A két centiméteres fekete kereten kívül gyakorlatilag a kijelző foglalta el az egész előlapot, s az akkori viszonyoknak megfelelően igazán impozáns látványt nyújtott az. Az egyedüli baj talán a háttérvilágítással volt, mely akkoriban még nem alkalmazkodott például a sötétben való használathoz, viszont egyéb körülmények között, például szikrázó napsütésben is könnyedén használható, látható volt a kijelző.

A kapacitív érintésérzékelőkkel ellátott előlapon az igen könnyen meglátszódó ujjlenyomatok ellenszere az ekkoriban már mások által is használt teflon borítás volt. Az iPad 1  hátlapja enyhén íves, azonban arról a hiányosságáról vékonysága ellenére sem szabad elfeledkeznünk, hogy a gyártók semmiféle csúszásgátlóval nem látták el felületét, így könnyen kicsúszhatott az ember kezéből. Természetesen a széles választékban kapható tokok megoldást jelentettek erre a problémára is. (kivéve persze, ha olyan mellett dönt a spórolni vágyó, melyből használatkor így is – úgy is ki kell majd venni a készüléket. )

Bár az iPad 1 hangszórója némi kívánnivalót hagyott maga után, de a tapasztalatok szerint egy fülhallgató beszerzésével orvosolható volt ez a probléma is. Az Apple első generációs iPad-jából csak az első napon háromszázezer darab talált gazdára. 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

tablakiraly.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com.