Táblakirály

Kindle Fire

Kindle Fire

A Kindle Fire Magyarországra a hírek szerint 2012 tavaszán fog megérkezni. Meglepően alacsony áron forgalmazzák, mindössze $199-ért. Ez a tabletek széles skáláján kiemelkedően jó ajánlat lehet olyanoknak, akik kevesebb pénzért valami jó kis kütyüt szeretnének.Sokan jogos vetélytársának vélik az iPad 2-nek, ami szintén a 2011-es év szülöttje.

Kindle Fire

 

Külső:
A Kindle Fire 7 “-os  LCD  multi-touch –os képernyőjű, anti-reflektív, IPS (in-Plane Switching) technológiás. 1024 x 600 pixel felbontású ( 169 ppi) , és 16 milliárd szín megjelenítésére képes.
Kicsi, és könnyű készülékről beszélünk. melynek mérete 190 x 120 x 11,4 mm-es, a tömege pedig mindössze 413 gramm.
Úgynevezett Gorilla üvege van, amely inkább a drágább tableteknél jellemzőbb tartozék. Ezzel ellenáll különböző erőteljesebb karcolásoknak, sérüléseknek.

Belső:
A készülék az androidos operációs rendszer kicsit átalakított verzióját futtatja.
A Kindle Fire-ban egy 1 GHz-es Texas Instruments OMAP 4430 processzor lakozik. 512 megabájt RAM-mal bír, továbbá 8 GB flashmemória áll a felhasználó rendelkezésére. Ez kevésnek tűnhet, azonban az Amazon a memória ’bővítésére’ is adott lehetőséget (erről a „Felhő” címszó alatt olvashattok). Memóriája nem bővíthető.

 

 

Akkumulátora akár 8 órás folyamatos olvasás vagy 7,5 órányi videó lejátszást is bír egy töltéssel.  Az akkumulátor üzemideje függ a vezeték nélküli használattól, mint például a böngészéstől és letöltésektől.

 

kindle fire

A Fire támogatja az AZW, TXT, PDF, MOBI, PRC, DOC, DOCX dokumentumtípusokat, a HPEG, GIF, PNG, BMP képeket, továbbá az MP3, MINI, OGG, WAV zenéket, valamint MP4, VP8 videókat.

Kindle Fire

 

Egyéb kiegészítők:
Lehetőség van vezeték nélküli (wi-fi) hálózathoz kapcsolódni, illetve USB-n keresztül való csatlakoztatásra.A Kindle Fire rendelkezik e-mail küldési lehetőséggel, böngészővel, valamint kihangosítási opcióval.Van rajta WLAN-modul, és 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó is.Ami hátrány lehet, hogy a készüléken nincs kamera, sem mikrofon és 3G.

„Felhő”:
kindle fireAz Amazon által működtetett un. „felhő-böngészővel” 19 millió film, tv műsor, zene, magazin, és könyv érhető el a készüléken. Ezen kívül több ezer népszerű alkalmazás, valamint játék közül válogathatunk. Minden Amazon tartalomnak ingyen online tárhelyet biztosítanak. Ez elég jól kibővíti a 8GB-os belső memóriát. Így amire szükségünk van, tárolhatjuk a készüléken a többit a saját online tárhelyünkön. Az online tartalmakat bármikor szinkronizálhatjuk WiFi-n keresztül.
Bár ha nem is használjuk ki az online tárhelyünket, akkor is kb 10 filmet vagy 800 zenét vagy 6,000 könyvet tárolhatunk készülékünkön.
A fire-hez programokat természetesen az Amazon saját online boltjából érhetünk el, ugyanis a Kindle Fire tudása csak onnan bővíthető.

kindle fire

A Kindle Fire összeségében egy korrektül összerakott készülék, amely remek alternatíva lehet az olcsóbb tabletet keresőknek.

 

Képek

kindle fire kindle amazon kindle képernyő kindle fire kindle lányok
kindle böngészés kindle fire képernyő

Szólj hozzá

tablakiraly.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com.